jag älskar varje steg vi tar ! ♥

Sista ridturen på Heddanloppan tills jag kommer hem från finland :( känns hemskt ! helt seriöst ! Vi börjar i alla fall hitta knapparna hon och jag. Varje gång ramlar en ny peng ner ! Går i alla fall åt rätt håll och hon är helt amazing snäll av sig !
hahahah idag skulle vi ta en korttur i skogen blev lite klättring och ehrm.. försöka gå under ett nedfallet träd.. gick inte så bra för oss där kan jag lova.. Först kör hon mulen rätt in i träder sötnosen hahaha och sen när vi ska försöka igen så smäller min hjälm i i trädet.. hon backade och vi var tvugna och kö en omväg :p hahaha lyckade tjejor vi alltså ;) inte van vid att ta mig genom sån terräng med en "större" häst ;) är ju van vid lilla storhästen zoya som man lätt kunde ta sig fram överallt med :D

"Måste ju inflika att dagens pass var det finaste och mest samspelta ever mellan E och Heddan. Det såg riktigt fint ut i travarbetet i bägge varv idag. E börjar knäcka Heddankoden! (Och det är minsann inte det enklaste kan jag lova.) Hur som helst. Jätteroligt att få stå bredvid och se på hur fint min fina tjej faktiskt kan gå när hon släpper till!

Hoppas de kan få åka ut och träna lite tillsammans sedan, bara lilleman är avvand ordentligt."
Ägarens ord om dagens ridpass ! Får så jävla bra självfötroende av att läsa såntdär :) hoppas det fortsätter så!

Känner även att det börjar urarta sig till något riktigt här och att det bara blir bättre och bättre :) Allmänt nöjd över dagen, jag och den hästen kommer nog ha många roliga stunder tillsammans.. Blondiner till sinnet båda två ;) ni kan inte ana hur mycket jag skratta när hon gick in i trädet, stackarn :p

Ja jag är medveten om hur mina fötter ser ut ! skyller på för långa läder :p
bild tagen av Jossan(Ägaren) från dagens pass, när hjälptyglarna fortfarande satt på.(Tar av dom efter ett tag)

Fina flickan efter passet och träningen från marken ♥
Kärlek till den flickan !


Moas comment: Schteeekigt emelie,ni ser ut att passa skitbra tilllsammans! Kul :D

sleep well

Uppdaterar om dagens ridpass imorgon,men ni kan få en liten smakbit om att jag red på en nougatfärgad häst!

Gårdagens ridpass - Capitol

Det gick som det gick helt enkelt.
I början av ridpasset blev jag irriterad för stiglädrerna var på tok för långa måste be dem göra nya hål för korta människor rider faktiskt också!!!
Framridningen blev ganska slarvig och dålig,skulle varit mer koncentrerad men det blev som det blev.
Vi började med en övning där man skulle rida rakt fram och sedan göra en halvhalt flytta undan rumpan och sen trava över några bommar,han lyssnade bra på att flytta rumpan och hade ett bra flyt över bommarna.
Efter ett tag när vi skulle ha galopp på spåret och trav strax innan flyttningen började han bli ganska trött och inte så lyhörd.
Men vi kämpade på endå och i slutet fick vi hoppa några små kryss som vi avslutade på och sedan skrittade vi av ute i paddocken.
Jag är ganska nöjd över passet men endå inte,det kändes inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig,men nästa gång är det hoppning och vi ska ha samma hästar så jag hoppas det går bättre då,han tycker oftast det är lite roligare att hoppa än dressyr,haha.
Fast det är ju så lågt så han knappt behöver lyfta på benen,men endå.
Det är mindre ansträngande än dressyr.
(bild från i somras)

storshopparn !

Hej hej bloggen idag har jag vart mega duktig och vart en storshoppare.. skulle köpa ett par ridbyxor men kan lova att det inte riktigt slutade så och att mammas pengar gick åt lite .. men ibland är det liksom nödvändigt hahhaha eller hur? ;)
hahaha duktig tjej mjaa ! ja det slutade i alla fall att jag, alltså kan ni förstå jag köpte ett par uggs ;o men mysiga att ta sig till stallet med och dom va rosa och kosta bara 49 så hallåå mamma betalar ;) Ja, ett par rosa uggs, ett par brun ridbyxor, ett par rosa/brun/vita strumpor(kan ni fatta att mamma köpte 34-36 och JAG kan ha dom :D) och en reflexjacka ;) sen så fick jag ett par mörkblåa pikeur ridbyxor av min moster, visserligen gamla och slitna men ack så sköna ♥ helt underbar form dom har.. testade ett par på spiltan och kan lova att det kändes som om dom var sydda enbart för mig! synd att dom är så dyra :( och så köpte jag en rosa hästreflex från hööks! så himlans söt ! jag älskar den :) ska enkelt få pryda mina rosa uggs! :D

bild på dagens inköp ;)

Idag skrittade jag ut med J, hon på Belton och jag på Heddan ! det var dax för en ny väg i skogen och den har jag redan glömt hahahaha men kommer ihåg vissa delar så skulle lätt kunna ta mig runt den själv :) krävde inte mycket, testade lite grann. Men försökte mest memorera vägen hahahah :p ajja ska ut imorrn igen och så får vi se vad dagen bjuder på ;) kameran ska med så jag får absolut inte glömma att ta ut minneskortet ur datan ... vänta ... sådärja nu sitter den i kameran :D
blogg u imorgon :)


@ cafét i stallet,med mupparna matilda & t...

mms_img45414 (MMS)

@ cafét i stallet,med mupparna matilda & tova :D


Några dagars icke uppdatering..

Hejsan!
Det här kommr antagligen bli ett väldigt långt inlägg då jag inte uppdaterat alls bra på flera dagar..
Ledsen för det.
Kan börja med att säga att i torsdags hoppade jag Serenad på rolands hoppspecial.
Jag tycker att det gick rätt bra,måste bara tänka på rida på lite mera,kan ju vara lite försiktig med farten,hehe.
Men hästis skötte sig super och jag är helnöjd över henne iallafall!
På fredagen gjorde jag inte så mycket speciellt,bara det gamla vanliga med Mount och Putch.
Igår åkte jag till stallet runt 12 och borstade på Patchanga,sen åt jag mat med folket.
Gick en sväng med Linn & Electra,och sedan mockade jag åt Patchanga.
När jag var klar på Rocklunda åkte som sagt jag Janni & Eliott till Skerike och shettisarna.
Dem va supersmå hihihi.
Vi mockade och bytte vatten och så i boxarna,sen plockade vi in dem från hagen ocb borstade lite blixtra & gaston.
Sen skulle vi ut och köra,jag & Janni med Blixtra och Eliott & Marie med gaston..
Det var askul men lite läskigt när det gick fort och vagnen hoppade..
Jag höll i mig i kanterna samtidigt som jag dog av garv.
Blixtra sparkade bakut massor av gånger och skvätte massor av lera på oss.
Jag fick ont i magen av skratt,blixtra är så busiig!
Men sen selade vi av och borstade av dem,och fixade det sista.
När vi satt och väntade på Janniis pappa så lekte vi lite med fölet och hon bet J i kinden,hahah!
Nästa vecka åker jag med igen,det kommer bli awesome.
Älskar dig sötnos!
Snart ska jag åka till stallet och borsta lite på Electra (kan förklara i ett inlägg senare) och sedan rida på lextion.
Ha en så bra dag!

det finns stunder man glömmer och minns ♥

hejsan våra kära läsare :D
sitter här i min tillfällighet och lyssnar på björnbröder måste se den filmen snart ! älskar disneyfilmer :) blev ingen update igår, träffade min tilda och tovii ! keka på donken skratta och boka biljetter till paranormal activity 3 ;) hahah om mindre än 5 timmar är det dags ! ska fylla på kortet så jag tar mig dit och hem snart .. ska bara orka. 

igår skötte sig prinsesshästen som ett ljus ! helt underbart bra gick hon överdrivet lycklig tjej över henne igår ! och kommit på att jag känner mig löjligt trygg på hennes rygg. Jag har en varnande klocka i bakhuvudet om att rida ut själv, på grund av att det kan hända något ! men jag klarade att rida ut själv utan ångest ! en liten avskrittur i skogen helt underbart ♥ 
ja hon skötte sig som ett ljus och vi fick några fina skritt-trav och trav-skritt-halt. Hon kan nämligen bli jätte jobbig och gärna ta upp huvudet när man ska börja trava, men det är ju liksom hennes natur lite grann :p och så tar hon gärna tvärnit från trav till skritt.. jätte svårt att få en mjuk övergång om det heter så hahahha ! men är jätte stolt över prinsesshästen och längtar tills jag ska få rida på söndag igen :)


känner du smärta, då vet du att du lever ..

För några år sen var det exakt dom orden jag fick höra .. och jag tog åt mig av det, jag kommer ihåg det som om de vore igår.. Och jag känner smärta, men fyfan va jag lever ! 

Livet har ingen mening, det ingår bara en massa val. 
Kärlek uppfanns av en anledning, för att man till sist ska stå ensam.
Du får alltid något du vill ha, för att ditt hjärta ska krossas när du fölorar det.
thats life - lev med det, du har inget annat val.

och jajamen jag klagar, men det gör jag alltid när jag är orolig.. Och även om den här hästen börjar betyda sjukt mycket för mig, jag kan inte säga att jag älskar henne. men hon är "min" prinsesshäst.. Vilket bara gör saken värre, har man haft så mycket som går emot en så är man rädd för att släppa in nytt. Och dom där tre meningarna ekar i mitt huvud. Som om jag inte är tillräckligt medveten om sanningen .. men men men .. jag hoppas att det börjar gå bättre nu, jag har hittat en plats där jag trivs, jag gillar folket, området, hästen, de andra hästarna och framför allt ägaren till hästen.. Visst sist gick det ju åt helvete hallåå, jag kom ju dit då är det ganska självklart att nått gått snett på andra stället.. Men det här, jag känner mig allmänt trygg på den där hästen.. Jag skulle aldrig aldrig aldrig någonsin skritta ut helt själv.. i alla fall ha med sig någon som går.. Inte ens på zoya som har fått mig att blivit trygg på hästryggen igen .. Men med heddan jag skrittade ut själv utan några problem .. eller okej vattnet var ju faktiskt skitläskigt, men med lite om och men kom vi över det med ;)

så livet, vad ska man med det till? Förutom att leva när man väl gör det, hitta kärleken hela tiden och ta smärtan och sen skratta åt den .. det funkar ju helt galant ! oftast ;) 
men vafan, man kan ju inte säga att det inte funkar jag står ju här idag ! (sitter)
ett till inlägg om ridningen kommer förr eller senare :p



Dissar !

Kom precis på vad jag glömde skriva.. lägger en diss på vl ... igen .. Först och främst, så ändrar dom busshållsplatser på bussar.. men på den gamla står det fortfarande att bussen ska gå där(gjorde sist jag kolla vilket var i onsdag).. Busschaförena blir bara virrigare och virrigare .. suck kommer inte ihåg att stanna när dom ska .. ååå jag längtar tills jag får biiil så jag slipper detta krångel med bussar !



glatt humör !

kan lova er att mitt humör stiger även fast de bara blir gråare och gråare om dagarna nu ;) ska åka ut till prinsesshästen, har loooov och allt är bara prima ! helt underbart kan jag lova ;) 
Idag när jag åkte hem hade de även spruckit upp lite så man såg lite blå himmel här och var hoppas på att det spricker upp helt så att det bara är vitt och blått och en gul sol där snart, men det är väl säkert bara önskedrömmar som vanligt.. Men man kan ju hålla tummarna ! 

på söndag får jag hem min tv !!!!! sjukt glad över det med, en 47 tums(?) blev det och den kommer stå så fiiiiint där våran lilla tillfälliga typ 17 tums tv står.. måste fan ta en före och efter bil ehe ! ^^ 
Ska nog även försöka fixa iordning på en ny header åt mig och moi snart.. kanske .. under lovet om jag har bilder ;) men har ju inga användbara bilder just nu så det får bli den enkla som vi har ett tag till :D



Jag saknar sommaren..

Jannii & Luurii ♥
Hopplägret med capi ♥
Betet & Vinett♥
Kakmonstet Richie & Bebii Jannigirl♥
Alla tältningar♥ (Anna,Alva,Ida & jag)
Sommarens sämsta.. r.i.p,älskar dig hunni!♥
Jag saknar allting så jävla mycket,ord kan inte beskriva hur lycklig jag var!
Nu är allting grått och deprimerat..men jag kan inget annat än att längta ännu mer efter sommaren igen,den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge!
Älskar alla mina vänner som gjorde sommaren till den bästa ♥
Vääärldens bästa film gjord av Tovii-girl som får avlsuta det här inlägget:
♥♥♥

Schooooliiii

Sista dagen i skolan sen är det lov!
Skönt som fan.
Ska vara i stallet och umgås med mina finaste vänner hela lovet.
Det blir awesome.
Nu börjar mattelextionen strax,sen slutar vi två och efter det blir det stallet och sköta båda hestisarna.
Imorgon ska jag sköta Putchii och åka med Jannii ut till hennes pluttehestisar.
Jag älskar livet. puss!
Ibland får man vara lite ego för att det inte ska bli bildlöst (a)

hungrig tjej !

Hejsan allihoppa !
har haft mega mega mycket att göra nu den här veckan som vart.. skolan tar kååååååål på mig just nu !! två prov kvar imorgon, måste läsa ut en hel bok som jag inte börjat läsa.. tack och lov läst nästan hela tidigare och så måste jag läsa igenom typ halva min elbok för att klara effektprovet.. fick blackout idag på själva provet.. fastnade på en sak och sen var det kört .. bara plugga vidare och klara mig galant imorgon ! på båda proven ! :D

Sen efter imorgon är det äntligen loooov ♥ planerna är:
Fredag: Först skola och mina jävla prov, sen skynda hem hem fort fort och sen åka ut till prinsesshästen H och ta en tur ut troligen :) resten är fortfarande oklart
Lördag: Min personliga sova ut fullständigt dag ! blir troligen att träffa S och dra en bio, paranormal activity 3 here we are ! resten oklart (håller INTE på med all halloweentjafs ehe ! uppfostrad så och kan bara inte ändra på det.. än)
Söndag: Troligen åka ut till prinsesshästen och sen vet jag inte ..
Måndag: Prinsesshästen (?)
Tisdag(tvättstugen för min del!) - Onsdag: allmänt skit och packa packa packa ;)
Torsdag - Tisdag = FINLAND ! Båten dit och hem blir grymt ! Med mormor, lillskiten och mostrarna, kameran följer självklart med ;)

mer än så har jag inte planerat.. men helt plötsligt fick jag en mening i hela inlägget ! its amazing ! ber igen om ursäkt för min ... inte så braiga uppdatering.. ska bättra mig när lovet kommer ! håll tummarna för mig imorrn måste sätta båda proverna nu och INTE köra !



Käkar lunch med mongobarnen

mms_img11366 (MMS)

Käkar lunch med mongobarnen


Dumle oboj <3. Myser med moa på håltimmen.

mms_img11363 (MMS)

Dumle oboj <3. Myser med moa på håltimmen.


Englisch'

Hejsanhoppsan!
Nu ska jag snart börja plugga engelska med min b&j,prov imorgon och knappt pluggat nånting,fyfy!
Men idag har jag bara vart i stallet och tagit hand om P,har nästan rykt klart hennes man.
Kände att jag var tvungen att ta tag i den då den växer som ogräs!
Imorgon ska jag ta hand om Mountain,får lite hjälp av Vilma då tiden inte kommer räcka till ordentligt.
Sen ska jag hoppa Serenad på rolands hoppspecial.
Det blir spännande och jag är lite nervös men det går nog bra.
Nu ska jag sätta igång med läxan,får skriva mera imorgon.

Snabb utvärdering av gårdagens ridpass

Minipåny Laban♥
Och ja jag är för lång..
På framridningen kändes han ganska samarbetsvillig och lyssnade rätt bra,sen började vi med att arbeta på volterna och mycket byta om volt.
Var lite sen med eftergifterna och skulle varit lite mjukare i handen.
Jag fick jobba mycket med ytterhjälperna.
Men tyckte han blev rätt så fin i slutet av passet.
Hyfsat bra endå och jag är nöjd.
Har ju bara ridit honom en gång innan den här gången,men tycker att han är en lyhörd och trevlig ponny!

Peace'

Du är underbar älskling,helt underbar.
Mitt allt och enda.



tänk om tänk om ...

alltså, tänk om jag fick göra nått annat än att vara i skolan hela dagarna.. jobba, va i stallet .. va enkelt mitt liv skulle vara när jag slipper somna på lektioner. visst jag vill bli elektriker, ohja jag älskar min skola.. Tycker det är skitkul med el.. men .. allt har inte bara ljusa sidor :(

därav har jag inte skrivit nått :p hahha sitter och leker lite med en annan bloggskaparsida än blogg.se... förrädare yes i am! men det är lite kul och skapa designer till annat och lära sig nytt.. och jisses blogg.se är ju rena progrejjen mot allt annat xD hahahaha, i alla fall mer än det jag testar nu.. men kul är det.. men kommer nog alltid vara trogen blogg.se :D



Igår & Idag

Hejsan!
Orkade inte skriva igår,var både trött sur och besviken.
Men jag sov ju hos Mikaela och det blev inte mycket sömn.
Fodrade åt hästarna sen sov vi med bonnies täcken på några höbalar på höskullen.
Sov tills det var dags att rida.
Fick Serenad och det gick helt okej!
Vi skulle rida med enbart sits och skänklar och bara en hand och hon lyssnade rätt bra.
Dock fick jag kramp i stort sett alla muskler jag andvände hela tiden och det förstörde väldigt mycket.
Men överlag är jag nöjd och hon trampade på fint.
Senare på kvällen var det ju dags för seriehoppningsfinal,fick Choko.
Hon stannade redan med första ryttaren på första hindret som ändå inte ens var 30 cm knappt.
Hon brukar älska att hoppa och kriga för att få hoppa,det bästa hon vet.
Hon kändes lagom pigg på framridningen och jag försökte ta det lugnt för att inte trötta ut henne.
När vi hoppade fram stannade hon först men efter att jag sagt till henne på skarpen hoppade hon resten utan problem.
Väl inne på banan var jag sjukt nervös.
Vi började hoppa och känslan var bra och jag slappnade av mer och mer.
När jag styr mot 6:te hindret springer hon förbi.
Jag tar det lugnt och styr mot det och hon hoppar snällt,men smiter förbi andra hindret och jag känner hur jag blir argare och argare,efter två stopp till krigar jag och Niki kommer ner från läktaren och hon hoppar som ingenting.
Hade hon inte stannat hade det nog blivit en väldigt bra runda,med rätt bra tid!
Påväg ut från banan känner jag hur tårarna pressar fram,grät påväg till ridhuset men slutade sen.
Jag pressar mig så hårt,jag vill för mycket.
Det känns som om jag skämmer ut mig och prestationsångesten stiger,sen orkar jag inge mer förns jag blir ledsen.
Men efter att pratat med några människor kändes det endå inte lika förjävligt,så det är helt okej nu endå.
Tänker inte sluta vara med bara för att det gick skit den här gången,nästa gång kommer jag igen,man måste våga för att utvecklas.
Nu ska jag sluta skriva på det här inlägget innan det blir på tok för långt,skriver om dagens ridpass imorgon istället.

såndagnärmanintevetvaddetskaståhär

Neeeej fan nu är det dags att lillfisen bryter moas "segerrad" :p hahahah ! har inte haft något större att skriva ehe ! :p men fan, man lever ju bara en gång så ni får leva med det ;) har faktiskt legat sjuk i min säng typ heela fredagen slapp skolan men åkte dit i typ 20 min :p hahah så låg väll i sängen från 10.00 till 17.00 och sen hamnade jag i mormors och morfars säng mycket bättre men fortfarande suuuper trött.. och sov väll ytterligare tolv timmar om inte mer där.. gick upp en timme innan moster kom och spenderade sen hela dagen vaken(its amazing!) tills alla föll ner i sängarna och tvärslockna vid typ halv 2..

efter 5 timmars kortspel så var jag ganska slutkörd... min hjärna funka inte riktigt dom sista timmarna :p HAHAHA syntes på hur de blev mellan oss.. ehe började med att att mami satte dit oss tre gånger på raken.. sen kom jag med mina 5 gånger och dynga dit dom ganska bra.. hade 205 poäng tror jag de va(kan vara helt fel men inte över 260 var de inte) och slutade med att dom andra två hamna runt 500-600.. sen slutade jag på typ 1000 poäng medans dom låg på sådär 700 ... HAHAHA alltid jag som förlorar.. pokerface?! DEN måste jag träna på ehe ... 
. . . . . expert på att rodna . . . . .

Men men va i alla fall till käre H idag och det gick väll bra, på ett vis men på ett annat åt helvetet :o men har ju inte ridit henne på en vecka och det kändes att jag på så kort tid har börjat tappa henne .. bläää ! men vafan fick ju beröm så det såg säkert bättre ut än va de kändes hahahha och så stog ju lillskiten och skrek efter mamma som blev stel som en pinne varenda gång han skrek.. blev tillslut nästan lite arg.. men de försvann tack och lov fort :D

slut på novellen.. skriven och redigerad av Emelie Hentunen, tack för att du läste ;)


den fick jag på gymnasiemässan :D så sjukt söt ;) och tack R som använde sin smartphone för att ta kort eftersom min jävla dumphone inte var något bra på de... den satt i alla fall fint i magen, go va den med :D



Kollar på seriehoppningen,snart är det min...

mms_img61257 (MMS)

Kollar på seriehoppningen,snart är det min tur!


Hö-Säng

mms_img43873 (MMS)

Sover med Mikaela @höskullen


Hemma hos mikaela.

Uppdateringen blir dålig då jag sover hos mikaela ikväll.
Imorgon går vi upp klockan 6 för att åka till stallet och morgonfodra,jobbigt är det men hästarna måste ju ha mat.
Klockan 12 rider vi lextion och senare på kvällen är det seriehoppningsfinal,taggtagg!
Men nu ska jag lämna tillbaka datorn och vara lite social,hörs imorgon kväll!

Just the truth.


Color Kick

Hejhej!
Det blev lite väl sent igår så jag hann inte skriva någonting.
Men det gick jättebra för Mikaela & Bonnie,ett nedslag i 60 cm,felfri i 70.
Kolla in hennes blogg här.
Igår kom även min rosa kl-jacka,och jag hade den i stallet idag,den är superskön,är snygg och jag älskar färgen!
Idag när jag var i stallet så skulle jag skritta Mountain,men hon var stissig redan när vi kom ut och gav sig inte,så efter en halvtimma hoppade jag av och går in med henne,hon nästan sprang på mig på vägen in..
Plockade av grejerna och gick för hand istället,mycket enklare så!
Sen mös jag lite uppe på cafét i värmen och lekte med Emilia.
När jag kom hem låg det nya ridstrumpor på min säng,jättesnygga hvpolo och kingsland (:D) som passar till jackan.
Har precis skrivit klart min svenskauppgift som ska lämnas in imorgon och ska snart lägga mig i badet och läsa tidning.
Vi hörs imorgon!

äntligen är den över !

Nu äntligen är mässan över :) jag är typ helt död. Drog på mig halsont(svårt att svälja med:(), hosta, huvudvärk och just nu bara en liten snuva ! peppar peppar ta i trä ! :o ehe men den blev i alla fall en tripp förbi min gamla skolas gymnasium och sno dom godigaste godisarna :D im lovin it' ♥

räknade dagar !! IMORGON ska jag ut till prinsesshästen :D håll tummarna

nu måste jag göra klart en svenska uppgift ;)



gymnasiemässan 2011

de va fan de roligaste, jobbigaste, kuligaste och tråkigaste jag vart med om. På en och samma gång ehe ! kände mig lite ensam som den enda ettan men treorna verkade acceptera mig helt okej.. hade tillslut ganska kul faktiskt :) jag har inget mer att skriva.. men önskade att det varat längre..

skulle ju egentligen med tovii till rockiiis imorrn men det blir inget av det.. men på fredag åker jag ut till H i alla fall ♥ längtar jätte mycket kan jag lova :) men nu ska jag röra mig mot sängen, puss på er :*

blir en riktigt update på fredag och förhoppningsvis en bild på mig och min troligen blivande stjärna..
puss

update
kommit på att det är ingen idé för mig att se "olyckor" med hästar som folk lägger upp på fb.. blicken av benet som är så skört att det bara går av och hästen som fortsätter springa utan hov som sitter fast.. den blicken kommer jaga mig bra länge.. fyfan, va hemskt ! och har man inte hjärta för att tycka att det är hemskt.. då vet jag inte vart jag tar vägen.. skulle nog aldrig mer prata med en person som inte har hjärta att ta åt sig av det, kille eller tjej.. finns en gräns, "hästen ska va på macka" den tål jag.. men inte sånt..



Om det kunde kännas lika kul att öppna brevlådan varje gång ♥

När jag öppnade brevlådan så låg den där!
Två dagar tog det,och den är lika snigg i verkligheten också!
Nu snart ska jag pallra mig iväg till stallet,skriver ikväll.
♥♥

Mountain High

kommer

Patchanga

kommer

Moa Dahlén

kommer

Kampral H 'Hjärtat'


Kampral H 'Hjärtat' | Krius xx - Imperator

Hjärtat är ett "halvblod" på 12 år snart :) om han inte redan är 12, vet inte exakt när han fyller år. 
Och säkerligen den mest komplicerade häst jag någonsin ridit. Vill han inte ha en på ryggen, då ligger man på backen ganska fort. Kan man inget, då kan han inget själv ;) Och eftersom jag och ägaren rider totalt helt olika så har jag jätte svårt med honom. Men dom gånger allt går som bäst då jävlar, det är stunder man minns. 
Hjärtat är en riktig charmör. Han har inte riktigt kommit ur 3års-fasen än. Även fast han är snäll som den 12 åring han är. Han vill alltid vara med och har alltid koll på en. Han älskar att ta borsten i munnen och borsta på människan som borstar honom. Han lär sig lätt och mockar jätte gärna med en.. Även om han är bäst på att göra det svårar ;) En helfestlig kille helt enkelt, en stooor personlighet.
På "banan" är hjärtat ganska komplicerad som skrivet. Han är super svår att få ner att arbete(eftersom jag rider helt tvärt emot ägaren). Gudomlig att rida på när man väl får honom att jobba rätt men, han har inte alltid koll på vart han sätter fötterna och snubblar .. Och jobbar han som bäst när han gör det. Då kan jag lova att man åker på några bockningar :p hahaha tro mig vart med om det. Han är tack och lov väldigt enkel att stanna. Har stora fina steg och är en jätte mysig kille :)
Att rida ut på är han en riktigt het liten grabb. Han ligger på hela tiden och nästan springer fram. = skritta bara ute annars blir det ett helvete ! Är det för mycket flugor osv ute då kan jag lova att han studsar omkring mer än jag vet inte vad. Men ja, alla har vi svårt för något. Och han tycker det är jobbigt med flugor.. och på något vänster dras alla flugor alltid till just precis honom.. Suck. 
Lite om den grabben :)



Heavenly Dreams 'Heddan'


Bild på Heddanloppan ♥

Heddan kan jag än så länge inte säga så mycket om. Känner henne inte helt ännu .. Men det är på g ;)
Kan i alla fall säga att hon är en helmysig tjej och en klippa när det gäller det mesta. Hon är vad många tycker svår har jag fått höra, men efter vad jag vart med om för hästar (Grodanboll,Hjärtat&Zoya) så tycker jag hon är en väldigt enkel dam. Men som alla andra varmblod så behöver dom mycket och det är det som gör henne svår. Tror jag

Hon är en helfestlig tjej att rida ut på, tittar lite på saker men bryr sig inte mycket. Hon har väl hoppat till en gång med mig kanske :p 
Även helmysig att rida i paddocken på hon är lite stel, men det får man ju vara efter att ha vart mammaledig ;) men de märks att hon kan och hon vill. Kan även säga att hon kan pass och tölt, vart med om båda :p hahaha sötnosen men det går alltid bra tillslut.
Håller fortfarande på att "knäcka Heddanmanualen" som ägaren säger, så ett bättre mer rättvist info får komma om henne senare när jag kan mer :) och även mååånga fler bilder :D





Emelie Hentunen

"If there ever comes a day when we can't be togheter, keep me in your heart,
I'll stay there forever." - Winnie the Pooh



Jo jag heter Emelie, kallas ofta inom stallväg för Melii - uttalas så som man tror - fråga mig inte varför :p hahaha 
Jag är i alla fall en tjej på 16 år, fyller 17 i Januari, som sliter rumpan av mig på mitt första år på gymnasiet. Jag går ett El- & Energiprogram och stormtrivs. Det är verkligen någor jag vill hålla på med i framtiden. 
Rider två hästar Heddanloppan och Hjärtat.
Heddan en travare f-03
Hjärtat ett halvblod f-99(Rids inte så ofta nu på grund av att det är svårt att ta sig dit utan bil)

Hästhistoria:
Jag red nog första gången kanske 1999, vet inte exakt när jag red första gången men började i alla fall rida en Shetlandsponny vid namn Saga. Minns inte så mycket när det gäller henne, men kan säga att hon var ett skäck, nästan helt brun och hade en rejäl vinterpäls ;) Henne red jag ett tag tills det helt plötsligt bara slutade.. Vi åkte inte ut och vet inte varför.. Sen fick jag veta nu för nästan ett och ett halv år sen att gården såldes och att ägaren sålde dom två sista hästarna för bara något år sen. Världen är liten. 
Började efter några år rida på Rocklunda Ridskola(Västerås ryttarsällskap). Och gick med stolthet därifrån efter vårterminen -10. Började rida en unghäst, världens finaste Grodanboll, efter Briar. Men det slutade med att vi inte passade helt från ryggen. Han är riktigt svårriden kan jag lova. - Men lever än idag med ägarens ord om att vi hade ett starkare band från marken än dom två ! (L)
Så jag började sakta men säkert rida ett sto som stod i stallet. Och trots vår korta tid tillsammans var det absolut det bästa som hänt mig. Min lilla Zoya.
Zoya Stretch heter hon exakt om jag inte stavade "efternamnet" fel. Och är ni tillräckligt insatta i hästvärlden borde ni redan förstått att det är en travare. Min lilla stora häst som tog mig igenom allt och våra planer var stora. Hon gjorde mig säker i sadeln igen efter ett par olyckor på unghästen. Men nu precis innan sommaren skulle slå in och våran tid tillsammans skulle blomma till liv så fick hon foderstrupsförstoppning. I stress och tårar tvingade jag mamma att köra mig ut till henne. Jag kommer ihåg det som om det vore igår. Hon såg så ynklig ut. Veterinären hade kommit lite tidagare och lugnandet hade börja värka. Jag försökte stå bredvid henne, jag försökte finnas där för henne. Har ni inte vart med om något sådan så kan jag bara säga att det är hemskt. Tårarna bara rann. 
Det värsta var att dom fick inte bort det. I vad som kändes som en evighet oroade jag mig. Andra gången en veterinären var där så hon "Hon har tills på fredag på sig." Jag tycker det var fel en veterinär ska inte säga så. Det är ägaren som tar det valet. Dagarna gick, jag var ute i stallet varenda dag. Och tillslut var det fredag. Hon klarade sig, än i dag lever hon och bara det gör mig lycklig. Men ägaren fick jobb, hon flyttade och våran sommar, våra planer bara försvann. Jag mår bra och är hel, för jag vet att hon mår bra där hon är nu. Men hålet växer fortfarande och ibland rinner tårarna. Vi fick motvinden mot oss, hon lever men jag förlorade henne ändå.
Och under samma veva fick jag veta att min andra medryttarhäst Patron skulle avlivas samma fredag, den fredagen var den värsta i mitt liv. Jag kunde förlorat två, men förlorade bara en. Rest in peace Patron. Jag hoppas du har det bra bland de evigt gröna ängarna med din älskade mamma ♥
Patron var en liten stor häst han med, med en grym personlighet. Korsningsvalack mellan arab och nån irländsk draghäst har jag för mig, han var lite grövre i kroppen. Min lilla vite trogne springare !
När Patron visade sig bara bli sämre började jag rida Hjärtat. Som då ägs av samma person som ägde Patron. Charmtrollet tog mitt hjärta med storm(detta hände före allt med Zoya) och jag var helt lyckligt omedvetandes. Idag har min bästa kompis flyttat hem till sin pappa, så vi kan inte längre åka dit. (Åkte med henne och nån som körde henne) Jag lyckas ta mig ut lite då och då. Men det är svårt.. och väldigt jobbigt eftersom Patrons box står tom. Jag kan fortfarande inte förstå att han inte gnäggar när vi ska hämta hästarna i hagen. Det är så tyst. 
Så för ett tag sen åkte jag närmare bestämt den 7 oktober åkte jag på nya äventyr och träffade på Heddan. Från första stunden visste jag att jag skulle kunna trivas med henne. Och än idag gör jag det :)

Allmänt:
haha ja vad ska man säga om mig? :) jag är en ganska glad och sprallig tjej som lever för hästarna ;) Jag har humör, men bete dig som en människa och jag gör samma sak tillbaka ;) inte mycket mer att säga just nu :p


Förlåt för dålig uppdate

Hej!
Idag har jag varit i skolan hela dagen (till halv fyra).
I skolan håller vi på med filmrecensioner och det har jag även skrivit på här hemma.
Efter det åkte jag ut till erikslund och letade vinterskor och även byxor.
Velade mellan två par skor och fick världens beslutsångest,men jag valde ett par tillslut och det blir nog super!
Provade även byxor som jag hatar att göra.. men fick endå med mig 2 par jeans,supertighta och uppsydda.
Nu när jag har det mesta jag behöver ska jag sluta shoppa massa grejer.. hehe.
Imorgon blir det först skola och senn efter skolan åker jag till stallet.
Senare på kvällen/eftermiddagen åker jag & Ella med Mikaela till hamre där hon ska hoppa på pay & Jumpen med Bonnie!
Uppdateringen blir nog därför inte den bästa imorgon häller,men ni får stå ut!
Ha det så bra,puss!

jag gråter bara när molnen gör det med mig

Ehe ! aningen osocial tjej idag känner jag.. min "rätta" dator funkar inte så jag måste använda mig av den jobbiga skoldatorn.. som funkar lite som den vill... kassa tangenter eller vad heter kan jag lova ;o måste typ sitta och verkligen trycka på dom för att de ska funka och mellanslag har ju sitt eget liv.. ingen gång kan den använda ett mellanslag antingen är det inget eller minst tre.. yay ! eller? Badar för tillfället i läxor.. prov på torsdag och inlämning på fredag.. tufft från att inte ha haft en läxa på två år.. ehe, inte min dag alltså ..

Var i alla fall ut till prinsesshästen igår, borstade och mös lite, vilodagar är ganska mysiga kan jag faktiskt! Sötnosen kladdade ner halva mig med lusernen(lusern?) om det nu heter exakt så :p ungefär i alla fall (a) och jag fick precis mer damp än vanligt på den här datan... sökte på lusern i fältet och tror ni inte att den säpiga saken gjorde så jag kom in på en blogg ?! GASH VAD JAG HATAR DEN HÄR DATAN !!!! och samtidigt hör jag min datanörds röst när han säger att det inte är något fel på själva datorn(uttalat extra tydligt) utan mjukvaran........ 
ehe ingen glad tjej idag inte... ajja ni fattar nog mitt blogghumör och jag ska nog lägga ifrån mig datan innan jag kastar den mot min garderob och förstör den med ... dax att läsa så jag får lugna ner mig.. humöret på topp och jag vill ha glass :p välkommen in i en av mina dåligare dagar ;)



Jag glömde skriva att jag var så busig så ...

Jag glömde skriva att jag var så busig så att jag klickade hem en till jacka idag,den här gången var det dock inte en stalljacka!


Gårdagens ridpass - Patchanga

Vi började rida fram och hon kändes helt okej,lite stel kanske.
Sen skulle vi börja rida på en hand,gick bra på volten men annars gick det inte så bra,hon lyssnade knappt på mig alls och nej känslan var inge bra.
Sen när vi börjar med en övning så går det rätt bra,man skulle träna på att flytta undan bakdelen för skänkeln och sen var det avbrott och igångsättningar inblandat,det gick super när vi fick ha tyglarna i båda händerna,men när vi skulle rida med en hand gick det åt skogen igen,hon lyssnade verkligen inte!
Men jag försökte kämpa endå,medans tålamodet sjunker och sjunker.
Sen börjar hon se spöken i hörnen och hoppa runt då är mitt tålamod slut och jag orkar verkligen inte med henne,men då är det precis dags att börja avsluta.
Så lägger Anna upp en bom på ''ridhus väggen'' eller vad jag ska kalla det och hon kastar sig fram i galopp och studsar runt.
Då blev jag så arg så jag hoppade av och gick istället med henne,det är ingen ide att sitta på henne när hon börjar stressa upp sig,ont i magen fick jag också då jag sträckte mig när hon kastade sig.
Men efter ett varv i paddocken som avskrittning så lungnade både hästen och jag ner oss.
Stryker ett sträck över den här lextionen,men är endå lite besviken.
Men nästa gång löser vi det här!
Skrev kanske lite rörigt,men jag måste faktiskt gå och sova nu!
Skriver om seriehoppningen och om dagens ridlextion imorgon,sov så gott!
Jag älskar dig endå,du kommer alltid att vara den bästa!
Vi är väldigt olika,men vi löser det tillsammans ♥♥

Good Life

Uppdateringen får bli ikväll,hann inte imorse och får egentligen inte vara inne på datorn i skolan,busig tjej!
Men sålänge kan ni väll lyssna på den här låten.



intresseklubben antecknar !

hahaha datorlektion i skolan(kolla va bra jag är som skrev 'dator' istället för 'data' ehe!) alla sitter och följer med på lektionen.. sen frågar en kille om man fick papper på det han gick igenom.. självklart var svaret ja och alla killar i min klass(alla förutom två) kollade sedan ner och håller på med sitt på datorn :p 

intressant, jag vet ;D moa får stå för stallupdaten nu .. jag ska nämligen inte till stallet så mycket den här veckan.. i alla fall inte på veckodagarna.. möjligen att jag åker ut till hjärtat och rider.. en vi får se hur de blir med den :/ måste ju matcha ihop mitt schema med C och det är inte alltid det lättaste.. 
H, den mystiske åker jag nog ut till på fredag.. kanske något i veckan, vi får se planerna är inte så stora än.. men ut vill jag ;) saknar henne lite (a)

bara så ni vet :*


Uppdateringen blir imorgon blogg.se/mitt i...

Uppdateringen blir imorgon blogg.se/mitt internet har damp (skriver från mobilen)


prinsesshäst ♥

Hej min käre läsare :D har absolut inte haft nån ork till att skriva nått igår för att jag har en förjävlig huvudvärk :( haft det hela dan igår och den har inte släppt idag.. funderar om jag har lite feber kanske.. känns som så, men jag brukar aldrig få feber, så tror inte det..

Min i alla fall ! Red ju H igår och jag kan lova er att jag kände mig som min ridlärare en gång sa åt mig att försöka. "Var prinsessan på din häst" och helt seriöst, jag kände mig som en prinsessa på "min" häst :D så sjukt bra gick det igår.. Visst vi har några knappar kvar att hitta, men vafan jag har ridit hästen tre gånger (a) kräv inte för mycket än ;) men jag känner att jag trivs på hennes rygg. efter mina olyckar kan jag lätt bli lite rädd, men jag är inte rädd när jag sitter på henne. och bryr mig inte om hon snubblar, ingenting ! och eftersom vi börjar få till det och hon går bara finare och finare så är jag stolt över mig själv :) hoppas på en lång vänskap oss emellan och ni får hålla tummarna :)

förlåt för bildlöst.. ska försöka skriva nått allmänt ikväll med en bild till ;)



Alvedon ställer upp i alla lägen,min rädda...

Alvedon ställer upp i alla lägen,min räddare i nöden!


Taggad.

Jag längtar jättemycket efter att få välja häst,sitta upp och rida!
Jag har nog inte längtat såhär mycket efter att få rida på superlänge.
Undrar vilken häst jag får,jag är ungefär i mitten så det borde bli nån bra,hoppas det!
Sen längtar jag efter att få leka med Fanny,haha vi brukar alltid ha så roligt.. busungar som vi är..
Sen nångång under dan ska jag ta hand om Bästaaa.
Och sen är det seriehoppning som jag är supertaggad för,jag vill verkligen rida felfritt,annars känns det inte värt att vara med på finalen.
Och det vill jag!
Men nu ska jag ta och äta lite frukost,vi hörs ikväll om inte mobilbloggen funkar!

Finaste ♥♥♥


Stalldag.

Hej!
Har nyss ätit efterrätt,äppelpaj med vaniljsås,namnam.
Idag har jag varit i stallet och tagit hand om finaste.
Kunde inte rycka manen då jag sprayade pälsglans på den dagen innan = glidit.
Borstade och fixade lite med henne,sen lånade jag tovas kamera och fotade så bilder kommer sen på henne!
Pratade lite med olika folk och åkte sedan hem.
Taggar inför morgondagens seriehoppning och ska strax bada.
Beställde ju jackan som sagt,skitglad!
Men vi hörs antagligen på morgonen imorgon,annars på kvällen.
Två veckors gammal ego-foto som jag bjuder på,så tråkigt med bildlöst.

Beställd!

Uppdate,jackan är beställd!



Bloglovin

Följ våran blogg med Bloglovin



when you start loosing stuff


Mycket vacker video !



?

Köpa eller inte köpa?



499:- förut 1299:-


mobilblogg funkar icke

Hade postat en mobilblogg igår då jag hade lite stressigt,men icke sa nicke den kom inte fram.
Men jag var iallafall ute och skrittade med Jenny igår,mys!
Tog på mig en extra tjock jacka,vantar och filt på både mig och hästen den här gången och vi frös inte!
Sen fixade jag klart i stallet och åkte hem och dushade.
Efter de tog jag en 4 minuters promenad hem till Ida.
Vi käkade först pizza och sen kolla vi på Allt för min syster,asbra film!
Om jag hade kunnat gråta till film skulle jag bölat ihjäl mig,för den var verkligen jättesorlig.
Efter den var slut satt vi bara och snackade massa skit och strax efter elva gick jag hem igen.
Nu ska jag snart byta kläder och åka till stallet och sköta om finaste Putchii.
Toppade svansen och hovskägget igår och idag ska jag nog börja rycka manen lite,den har börjat bli lång igen,sen ska jag nog försöka hinna putsa lite och så.
En riktig pyssla om P dag :D
Men vi hörs senare ikväll,då kommer det nog upp bilder från gårdagens mys-skritttur.

you are a cinema, i can watch you forever ♥

Så om dagen nu då :D Jag var ju ut och red "lilla" H idag :) Det var sjukt jävla svårt kan jag lova. Skulle testa att rida med två tyglar, va nått träns jag inte kommer ihåg namnet på. Och jisses vad jobbigt det var ! hahah aldrig vart med om något så svårt ! fattade nada till en början. men med ägarens ord "så såg det RIKTIGT trevligt och avslappnat ut när de två hittade knapparna" så är jag helt okej nöjd med dagens ridning :) måste ju få skylla på tränset ehe (a) Och sjukt glad över att ägaren frågade om jag ville följa med ut imorgon igen :D bara att ställa alarm och gå upp i tid, vilket leder till en tidig kväll.


Lite smått och gott från olika tider.. hittade dessa på mitt älskade minneskort.. och fan va sugen jag blev på godis alltså ! fast egentligen har jag ju "godisförbud" ganska duktig på att bryta det, skulle aldrig klara mig en längre tid som den godisråtta jag faktiskt är (a)
Hästen på bilden är INTE H ;)



HAHAHAHAHA ! bara jag som tycker att han låter som pettson i pettson och findus? Barndomsminnen♥



fredagsmys ♥

alltid är det ett fredagsmys när jag är i närheten ;) idag kände jag inte för glass, så det blev milkshake på mitt egna recept :D 

Du behöver:
1 djuptallrik
1 sked
1 sugrör
1 glas
Oboy(annat att ha i)
Glass
Mjölk(Vatten funkar bra om man inte har det hemma.. Ger ej konstig smak. varmt)

Gör såhär:
Ta tallriken och ta i lite glass, bestäm själv mängd(beror på hur stort glas) häll i lite mjölk/varm vatten rör om tills det blir lite rinnigt. Inte för rinnigt, det ska ju inte vara oboy fast med glass istället för mjölk ;) Men de ska kunna rinna av skeden och inte sitta fast på den. När du tycker att din milkshake är tillräckligt rinnig så häller du i oboyen/annat. Rör om. Häll sedan i i ett glas, enklast att ta skeden och hälla i så, var försiktigt ! Ingen förälder gillar att komma in till ett kladdigt kök ! Sätt sedan i sugröret, serveras direkt efter "tillagning" :D
OBS! vill du ha vaniljmilkshake så använd mjölk och inte vatten för bästa smak!

Sådär ja :D mitt alldeles egna recept :p typ. 
Kommer snart slänga upp ett till inlägg med lite om dagen och ett par bilder som jag hittade på mitt minneskort ;)



sånna här intressanta skolinlägg gillas (y)

hahahhaha eller hur ? ;) Ska i alla fall ut till H idag och längtar som fan. Ni får hålla tummarna för mig så att jag inte gör bort mig på hästryggen.. måste visa vad jag går för ! Ska även bli kul då en av mna föredetta lärare(som fick igång mitt intresse för isisar igen) tydligen har flyttat dit med en islänning nu :D ska bli lite roligt och se vad det är för en :) Men absolut roligast ska de bli att få träffa H och bäbis igen :) hahhaha har längtat som fan (a)

men nu ska jag jobba slutar 11.25 så det är ju inte så lång tid kvar..

Påtal om inget så sätter en kille på "fest hos mange" en annan kille skriker "håll käften!" skön klass med massa killar mjaa lite... Och medans jag skriver om skolan kan jag säga att jag näst intill hatar skolsköterskan! Idag gick jag dit och typ de enda hon sa va att jag borde byta linje! jag e sjukt arg.. går den här linjen för att jag har en dröm !! men jag kanske ska byta så hon slipper tjata.. har en del fina ord jag skulle vilja kalla henne.. men ibland måste man lägga band på sig själv.. tyvärr. 

Ska även vara på gymnasiemässan
Onsdag:
Klockan 16.00 till 20.00
Torsdag: 08.30 till 12.00
Så är ni där ta och titta förbi Wijmanska och säg hej lite grann ;) så jag inte bara står :p
Hoppas på att kunna slänga upp nån random bild ikväll, ska jobba på det :D



Tjenixen,

Tjenaretjenare.
Idag har jag varit i skolan som vanligt,haha.
Vi hade en timmes håltimme och jag och Moa och Johanna åkte hem till Moa och käkade skorpor.
Sen hade vi en massa sega lextioner och sen fick jag åka hem,intressant?
Efter skolan åkte jag till stallet och pysslade massor med Mountain.
Jag och Anna skulle ut och skritta,och jag trodde inte att det va så kallt.
Så jag tog bara ett länd-täcke på hästen och inte så mycket kläder på mig själv.
Efter 5 minuter började jag frysa.
Efter 10 minuter kände jag inte fötterna eller händerna.
Efter 45 minuter flydde vi in i stallet,isbitar!
Jag ska ta vinterjacka,sockor och vantar imorgon!
Men nu vet jag det iallafall.
Mysigt var det endå,och varje tråkig dag vänds upp och ner till världens bästa dag när jag är i stallet.
Det spelar ingen roll hur ledsen/trött/sur jag är,hästarna(Mountain&Patchanga) kan endå vända på mitt humör.
Nu ska jag snart gå och sova,är supertrött.
Så vi får höras mer imorgon,kram på er!

dagen

mitt humör går ungefär som besöksantalet.. och fan går det inte upp i alla fall :( från min sida blir det inte mycket skrivande här inte .. jag ska sega och kolla på båda två kill bill filmerna.. som jag aldrig velat se och ångra lite att jag börja kolla (a) 

men imorrn ska jag i alla fall ut till H och förhoppningsvis blir det lite ridning :) håll tummarna för mig imorrn ;)

kommer inte skriva mycket mer idag då mitt humör inte tillåter :(

TÄVLING ;D


Allt kan ju inte bara vara hästsaker så :p



Rest in peace..

Det här är andledningen för den dåliga uppdateringen,är tillbaka imorgon!

Rest in peace,Fiffi.
Den som alltid pep när man öppnade dörren och den som alltid var hungrig.
Du var speciell och har en egen bit av mitt hjärta.
Jag älskar dig och jag hoppas att du har det bra.







Dagens vill ha !

På senaste tiden har jag kollat igenom en massa ställen på internet, är i stor nöd efter mycket nya ridkläder.. Jag har nämligen alltid vart en sån som sliter ut alla mina ridkläder innan jag slutar använda dom haha. Så jag har hittat en tidig julklappslista.. Och billig är den ju inte kan jag lova. Blir nog bara hästgrejjor för min del i år, kanske nått litet till kameran också .. får se !


Kläderna är från Hööks och Cheval Ridsport !
(De översta från Hööks de understa från Cheval Ridsport)
- vill bland annat ha den där ridoverolen från Hööks. Skulle sitta fint nu i kylan, dock så otroligt dyr :( kan inte köpa den själv ! Vart tusan är min miljonär när jag behöver honom? :(

Men hoppas att en dag finns det där och en massa annat fint till stallet i min alldeles egna lilla "stallkläder"-låda :D
Håll tummarna för mig kära läsare :) ♥



skolinlägg

För alla intresserade så är jag i skolan.. Försov mig imorse så är ju inte direkt på det bästa humöret. Men det funkar:) förutom det härmed att min mellanslagssak inte funkar som den borde..men lite damp tryck på den så blir det säkert bra.. ehe ! 

Kollade nyss in facebook och fick typ tuusen meddelanden om att en tjej har tagit en av mina bilder.. jag börjar bli så trött på alla p12s som inte fattar att mitt är mitt ditt är ditt ! man tar INGENS bilder utan ett tillstånd. Den här dagen ser inte ut att bli nå bra kan jag lova:( trött och grinig och så funkar inte mitt mellanslag heller :/ hahahah
livet är en dans på rosa rosor ! Men en sak mina läsare.. Ta respekt för andra människor och fråga, en stulen bild kan trots allt leda till böter. Även om många inte känner till det :p


In my ♥


Bilden får väll tala för sig själv ;)

Åkte ut till stallet idag som skrivet :) blev så pass mörkt så det blev ingen ridning, inte kul att gå med hästarna i det mörkret :o men mycket mys i hagen blev det(hon går fortfarande med sin bäbis i en stoooor hage) så vi pysslade om dom, fixade lite i stallet och planerade in nästa gång :) jag känner att jag gillar det där grovt ! Ägaren trivs jag super med, och hästarna är ju urgulliga båda två.. helt fascinerad av dom :) så gulligt :D 
Träffade även en av mina tidigare lärare från Apalby(gick där fram till 7an) och hörde att hon ska troligen köpa en islänning och stå i det stallet ! sjukt jävla roligt, har saknat henne grymt mycket.. Den enda läraren därifrån som jag faktiskt saknat kan jag lova :) Så jag hoppas ännu mer att det funkar oss tre(fyra) emellan :D Vill ju vara med lite om bäbisens uppväxt också ! skulle vara så sjukt kul att få följa dom första åren.. Har ju bara fått följa från två år.. Håll tummarna för mig nu läsare :D
Och jag lovar er, en kommentar skadar inte :D vi bits inte, varken moa eller jag ;) naffsa kan vi men farliga är vi verkligen inte ;) Moa har ju nyss tagit upp de där om delningen.. Så jag kan ju inte göra mer än att ber er lite snällt jag med ;o så snäälla söta rara mina älskade läsare (a) kan ni länka våran blogg? hehehe jag kan jag med ska ni veta :D *puppyeye*

Inget mer för idag.. Imorgon och på torsdag blir det nog inget stall för mig. Men på fredag blir de ut den det fina stoet H igen♥ förhoppningsvis lite ridning då hehe ;)

Hemma.

Hemma från stan för nån timme sen,fick med mig en grå munkjacka från hm herr,haha och ett par svarta tights.
Fikade även hallonpaj på coffie house by george,mys!
Nu är jag glad igen :D
pic.
Tänkte även skriva att alla ni som läser får jättegärna länka vidare bloggen så vi får fler läsare.
Ha de så bra & sov så gott senare!

varför skaffa sig ett jobb ...

... när man inte kan sköta det ?! ursäkta mig, jag är väll lite mer sne än vanligt .. seg dag i skolan, även om mitt photoshop är helt fixat nu ♥ älskar att ha en datorkunnig lärare som kan fixa photoshop åt en även om han inte kan ren svenska :p hehe Så där ser ni hur min dag har sett ut.. Jag har lekt elkunnig och haft svenska samt en datalektion på 40 min ! äälskar att gå en yrkesförberedande linje om de hette så :p vi har typ tre lektioner om dagen och då är el oftast två av dom, eller så blir det en data för att vi inte har rätt lärare :p

men i alla fall till saken varför blir man busschaffis om man inte kan sköta sitt jobb ?! om vi som ungdomar inte får komma på bussen efter att den har åkt från sin hållplats, varför i hela helvetet får då gamlingar det?! och varför skaffa sig ett jobb som busschaffis om man är så virrig att man inte kan stanna när någon klickat på stopp? det måste ju vara mer eller mindre pinsamt för vl att folk på bussen måste skrika åt busschaförena att dom ska av. Det här är något som händer allt för ofta nu och det gör mig jätte sur! Även om de nästan aldrig händer mig peppar peppar ta i trä.



Får leva på att jag snart ska åka till H :D håll tummarna för mig så lovar jag att det går bra ;) hahah eller ja, jag hoppas på den i alla fall ! går det som förra gången så då jävlar gillar vi den :)
puss från en lite gladare tjej som fått skriva av sig



School sucks.

Åkte hem på lunchrasten,frös som attan.
Hade vantar men endå så var mina händer iskalla..
Älskar endå att åka hem och äta för mig själv,andas ut och så.
Det gör att jag orkar dem långa dagarna,haha!
Ska snart åka tillbaka och ha spanska och diverse andra lextioner.
Usch,jag vill bara sluta nu,jag mår inte alls bra :/
Efter skolan åker iallafall jag hem och pluggar lite biologi och sen åker jag vidare till stan med Toviii.
Blir väll trevligt som alltid,vi hörs ikväll/imorgon och då hoppas jag på att allt är bättre!
Höstkramar!
Vantar & Mössa ska på så jag slipper frysa ännu mer än vad jag gör! ♥♥

Dagens sista inlägg !

Idag blir det ett sista inlägg nu :) ska snart hoppa ner under mitt täcke och gosa ner mig bland alla mina kuddar ;) för er som inte vet så är jag typ galen, jag sover med minst fyra kuddar i sängen men använder max två hahahha !
Kollade idag runt på en heldel bloggar(moi klagar lite på mina tävlingar ;o ehe fattar inte varför(a)) och hittade ett youtube klick.. Letade runt en hel del också och det slutade med att jag hittade den här.
En dag ska jag bli såhär duktig på att fixa videos :D


(Kolla i HD) så bra gjort alltså ! Beröm till den som gjorde den där !

Sen så har jag pillat med min och moas nya /sak och blev väll lite nöjdare den här gången.. men de e fortfarande snabbfix :/ Imorgon kommer jag strax efter skolan åka ut till H och vara där vet inte när jag kommer hem, men kameran följer inte med, än så länge är den hästen lite hemlig för er ;) men håll tummarna om att det går så bra att hon dyker upp här ibland :D



Dagens hopplextion - Choko

Hejsan!
Att jag var i skolan är nog inte så intressant att veta,jag menar alla barn/ungdomar är i skolan varje dag så jag tror nog ni förstår att jag är där varje dag.
Men efter skolan åkte jag iallafall till stallet och pysslade om Mountain,mockade lite extra noggrant,det ska vara fin bädd i vinter!
Sen sadlade jag och gick ut och skrittade med Anna & Mato,Mountain har varit hängig ett par dagar och även idag var hon trött.
Hoppas hon blir piggare snart,lillstumpan.
Efter det gick jag in och tog alla grejer och gick till kontoret.
Valde mellan ett par hästar men jag kände för att ha Choko igen eftersom det gick så bra igår.
Och idag också,det gick lika bra!
Jag kunde reglera henne preciis som jag ville ha henne och så det blev perfekt!
Supernöjd.
Just nu går ridningen sjukt bra vilket är jättekul!
Nu ska jag gå och bada,skriver mer imorgon.
Lite knasig bild på choko från i somras,hade tyvärr ingen annan men den får duga!

Ytterligare en tävling :D

tävlingen "sponsras" av Cheval Ridsport(länk!)


Klicka på bilden för att komma till inlägget :D



Tävling igen !


Klicka för att komma till bloggen där tävlingen finns ! :D



Tävling !


Var med i tävlingen ! Klicka på bilden för att komma till bloggen !



Jag älskar måndagar !

Kan jag förresten lova er att jag inte gör ! hahaha ! Vaknade genom att jag typ flög upp ur sängen imorse då mitt alarm som börjar sådär högt pang bom från ingenstans och min käre mami kommer in genom dörren samtidigt och typ fräser åt mig att klockan är 6. Godmorgon Sverige ! Tack och lov att jag skulle upp och duscha då.. ananrs hade de blitt jobbigt att somna om kan jag lova !

Så var de en sak till. Mitt busskort var borta. Jag trodde faktiskt att den låg i plånboken där den brukar ligga. Går till bussen och upptäcker sen att oj mitt busskort ligger inte i väskan. hehe smart tjej.. kanske lite blond?

Så ja, slutsats. Jag kommer försent till skolan ! nästa i alla fall :p bilen är räddaren i nöden sometimes.



Värsta jag vart med om !

Jag kan lova er att jag aldrig någonsin har misslyckats med att få en häst att fatta galopp.. Aldri aldrig aldrig någonsin i hela mitt liv.. Eller ja, sålänge min söta lilla blonda hjärna kan minnas.  Så för mig var det första gången idag ! :(

Började i vilket fall med att Kampral H 'Hjärtat' for med damp i hagen. Och skar antagligen då upp sig på, ballen om det heter så? Ajja, det var i alla fall längst ner på baksidan av ena framhoven där dom där två "bollarna" sitter. precis där pälsen slutar. Min lilla bäbis :( så jag tog ut honom på gången för att kunna tvätta rent såret, tro mig de blödde massor. Fick hjälp av C som skulle rida tara tills ägaren kom. Kollade igenom honom mer och såg att vänsterbakskon saknades. Suck var min tanke. Alltid han och sparka av sig skor när jag väl kan ta mig ut dit. 
Så, det blev nya saker. Jag skulle rida tara. Efter C. 
Och alltså hon vägrade fatta galopp.. Jag slet i säkert en halvtimme innan jag fick henne att fatta galopp på ena långsidan. Och den hästen älskar att galoppera. Visst vi passar inte helt ihop. Men hon är så snäll att de gör inge.. Men jag har alltid lyckats få henne i galopp.. Men inte idag. Eller ja lyckades tack och lov tillslut. 

Ska åka ut och rida henne "privat" med en annan sadel. Bara för att jag blev så arg på mig själv idag. Måste få igenom det nästa gång.. Annars börjar jag i en nybörjargrupp på rocklunda igen ! hahahaha :p ja inte min dag idag.. Men nu ska jag sova.. Upp imorrn och så är det prov. 


en bild på den vite springaren


Seriehoppning del 1

Hejsan hoppsan!
Idag red jag först på lextion,hoppade Choko.
Hon var precis lagom pigg och lyssnade super.
Hindrerna var först tre-studs sen två galoppsprång ett hinder och sen tre galoppsprång och ett hinder.
Sprången blev perfekta och avstånden stämde.
Jag är jättenöjd!
Senare på kvällen fick jag reda på att jag fick Romadina på seriehoppningen.
Vi började rida fram och så och jag hade en rätt bra känsla.
Väl inne på banan kom jag i lite undertempo till första hindret som var ett kryss och hon rev.
Men resten av banan gick rätt bra och jag är i helhet ganska nöjd.
På kritiklappen stod det: Lite undertempo i början,därav rivning.Bra vägar,mycket bra sits,bra hand.Mycket bra ritt!
Taggar inför nästa gång,då jävlar ska jag komma runt banan felfritt!